Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mor Johannas kalvsylta

Publicerat tisdag 9 december 2014 kl 22.03
Kalvsylta á la Wagner Foto: Tomas Tengby / SR
Kalvsylta á la Wagner Foto: Tomas Tengby / SR

 1 st kalvlägg, sjudes i vatten, salt och lite blandade sopp/fondgrönsaker. Ca 3 timmar. 2 st saltgurkor, fint hackade 2 st schalottenlökar, fint hackade 2 msk persilja, fint hackad 2 st hårdkokta ägg, skivade 1 msk vitvinsvinäger Salt och nymalen svartpeppar Sjud kalvläggen med och när den kallnat, plocka av allt kött och skär det sen fint. Sila av och koka ihop spadet tills ca 1/3 återstår.

Testa och se om det stelnar genom att hälla lite i ett glas och ställ kallt. Om inte lös upp 1-2 gelatinblad i kallt vatten och lös upp i spadet. Blanda kött, lök, gurka och persilja, tillsätt lite salt och vitpeppar. Blanda med spadet och vinägern. Tag lämpliga formar, antingen portions eller större. Klä med ägg och fyll med blandningen. Ställ kallt, minst 2-3 timmar. stjälp upp innan servering. Eller skeda ur större form.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".