Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Evas grönkålspesto

Publicerat tisdag 9 december 2014 kl 22.55
Grönkålspesto Foto: Nina Frogneborn / SR
Grönkålspesto Foto: Nina Frogneborn / SR

Du behöver:

2 dl färsk grönkål

1 dl hasselnötter

2 vitlöksklyftor

1/2-2 dl rapsolja, kallpressad

1 dl cheddarost

salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

Repa och skölj grönkålen. Mixa den i en matberedare och tillsätt vitlök, nötter och ost. Späd med oljan och avsluta med att salta och peppra. Ät gärna till julskinkan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".