Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mormor Irmas festsill

Publicerat onsdag 17 december 2014 kl 11.20
Mormor Irmas senapssill Foto: Tomas Tengby / SR
Mormor Irmas senapssill Foto: Tomas Tengby / SR

1 burk matjessill

1 burk creme fraîche eller gräddfil

2–3 msk majonnäs

1 ½ – 2 msk Colemans senapspulver

2–3 msk honung eller socker

1–2 msk outspädd apelsinsaft

massor med dill, ex 1 paket fryst dill

Rör ihop allt utom sillen. Om du använder socker se till att det löses ut ordentligt.

Blanda sedan i sillen.

Smaka av och justera efter egen smak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".