Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ninas risgrynsgröt på nytt sätt

Publicerat onsdag 17 december 2014 kl 11.24

10 port

2 dl grötris

2 dl fullkornsris

1-2 msk smör

1 tsk salt

8 dl vatten

1 - 1½ l mjölk

1 vaniljstång, delad och urskrapad

3 msk socker

Den här risgrynsgröten blir krämig med lite mer tuggmotstånd än den klassiska risgrynsgröten eftersom den också innehåller fullkornsris.

Gör så här:

Skölj riset. Koka med vatten, smör och salt på svag värme i cirka 15 minuter. Tillsätt en liter av mjölken, vaniljstång och socker. Sjud på svag värme och späd eventuellt med mer mjölk, i ca 40 minuter. Du kan också koka upp gröten med mjölken och sedan ställa den åt sidan för att svälla klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".