Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Martins gubbröra

Publicerat torsdag 18 december 2014 kl 11.49
Martins gubbröra Foto: Tomas Tengby / SR
Martins gubbröra Foto: Tomas Tengby / SR

6 msk hackad gul lök

ett knippe hackad dill

ett knippe hackad gräslök

8 - 10 ansjovisfiléer, hackade

4-6 kokta, tärnade potatisar, en fast sort

6 hårdkokta och hackade ägg

2-3 äggulor

ansjovisspad

vitpeppar

Smörstek 4 msk gul lök. 

Övriga två matskedar rå lök blandas med dill, gräslök, hårdkokt ägg, potatis och ansjovisfiléer.

Tillsätt den lättbrynta löken.

Bind ihop med äggulorna. Smaksätt med 1-2 msk ansjovisspad.

Peppra.

Servera med kavring eller knäckebröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".