Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sambal matah

Publicerat torsdag 18 december 2014 kl 12.26

 Rå sambal 8 schalottenlökar chilifrukt utan kärnor (efter smak)

2 limeblad (bena ur)

2 citrongräs (den vita mjuka delen)

1 torch ginger (alternativt gröna tomater)

ev pressad vitlök 4-5 msk kokosolja (köp gärna riktig bra kokosolja, så får du den goda smaken och doften av kokos)

rivet palmsocker (eller vanligt socker)

Strimla alla ingredienser fint (använder du tomater, tärna dem fint) Värm kokosoljan. Lägg ingredienserna i en skål och häll den varma kokosoljan över. Salta, peppra och sockra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".