Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Friterad tofu

Publicerat torsdag 18 december 2014 kl 12.33
Friterad tofu Foto: Tomas Tengby / SR
Friterad tofu Foto: Tomas Tengby / SR

1 paket tofu, ca 200–300 g

2 msk ättika

1–2 tsk salt

Skiva och dela tofun. Tofun skall marineras i ättika och salt. Fritera sedan tofun i olja tills den får gyllenbrun färg. 2–3 schalottenlökar eller en halv vanlig gul lök, strimla fint 2 vitlöksklyftor, strimla fin ev 1 cm Ingefära, skiva ev 1 citrongräs, smasha ordentlig, gör en knut 1 tomat, hackad 1 limeblad 1-2 tsk mald koriander salt, peppar Kecap Manis (köp gärna riktig indonesiska kecap manis), efter smak Stek ingredienserna förutom kecap manis tills det doftar gott. Häll sedan i kecap manis. Lägg tofun i såsen, blanda ordentlig och stäng av värmen. Låt tofun absorbera smakerna i såsen innan det serveras. Tips! Funkar även med äggen istället för tofu ☺

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".