Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Hemmagjord kexchoklad

Publicerat torsdag 8 januari 2015 kl 09.00
Hemmagjord kexchoklad. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Hemmagjord kexchoklad. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio

Till 15 bitar:

100 g mjölkchoklad

100 g nougat, t ex Odense

Ca 20 smörgåsrån

Doppas i:

ca 200 g smält mjölkchoklad

1 msk rapsolja

Tycker du om färdigköpt kexchoklad så kommer du att älska hemmagjord! Vill du ha mer vuxen smak, doppa i mörkare choklad på slutet. Nougat finns bland baktillbehören i affären.

Gör så här: 

Smält chokladen och nougaten tillsammans över knappt sjudande vattenbad.

Lägg ut smörgåsrånen ett och ett på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Pensla chokladblandningen på tre smörgåsrån. Lägg dem ovanpå varandra med chokladsidan uppåt och lägg sist på ett fjärde rån. Upprepa proceduren på den övriga rånen. Sätt in plåten i kylen så att chokladen stelnar.

Skär de chokladfyllda rånen på bredden i tre delar (eller fler och mindre om du hellre vill ha mindre bitar).

Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan. Pensla eller doppa de fyllda rånen i chokladen. Lägg dem åter på plåten och låt chokladen stelna i kylen.

Enkelt och väldigt gott!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".