Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mamma Maj-Britts panerade havskatt

Publicerat torsdag 29 januari 2015 kl 09.00

4 personer

800 gram havskattfilé (eller annan vit fisk)
ströbröd
rågsikt
3  dl grädde
2 dl mjölk
smör

Den här rätten gjorde Tomas mormor Anna Bull på den gamla vedspisen i Bulls pensionat på Käringön i Bohuslän. Och sedan har mamma Maj-Britt Tengby fortsatt att göra den. Det blir väldigt gott!

Det går att göra på vilken vit fisk som helst, men det blir bäst om det är ganska tjocka bitar.


Skär filén i portionsbitar.
Vänd fisken i en blandning av ströbröd och rågsikt. Den behöver inte smaksättas med salt eller peppar.
Hetta upp en panna. Lägg i rikligt med smör.
Bryn fisken på båda sidorna.
Häll sedan på grädde och mjölk till en sås och låt den puttra tills fisken är klar. Vänd fisken några gånger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".