Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Huevos rancheros så som Tomas gör det

Publicerat torsdag 12 februari 2015 kl 09.39

olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 röda paprikor, gärna spetspaprikor, urkärnade, hackade
chili
2 lagerblad
salt
svartpeppar
2 x 400 krossade tomater på burk
4 ägg
tortillas
parmesan eller annan hårdost, t ex manchego, riven

Fräs lök i olivolja tillsammans med paprika, vitlök, chili och lagerblad på hög värme tills allt mjuknar. Det är ingen risk att du bränner vitlök och lök eftersom paprikorna släpper såpass mycket vatten. Salta och peppra.
Häll på tomaterna och sänk värmen. Låt småputtra tills det kokar ihop och tjocknar. Det ska vara en tjock sås.
Gör hål i såsen och knäck äggen och häll i hålen. Låt pochera under lock. Det tar längre tid än man tror.
Strö över ost och servera med tortillabröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".