Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Majonnäs utan ägg

Publicerat torsdag 19 februari 2015 kl 10.22
Majonnäs utan ägg Foto: Nina Frogneborn
Majonnäs utan ägg Foto: Nina Frogneborn

2,5 dl sojagrädde (måste vara ekologisk, annars tjocknar den inte!)
2,5 dl olja
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk pressad citron
1 tsk sirap
1 msk senap
1 tsk ättika (24%)
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar

Gör så här: Sojagrädden och oljan skall helst ha rumstemperatur. Lägg alla ingredienser förutom oljan i mixern. Häll i oljan i en smal stråle medan du mixar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".