Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Kronåsens industriområde med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.48)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Tårtbotten utan ägg

Publicerat torsdag 19 februari 2015 kl 10.38
Tårtbotten utan ägg. Foto: Nina Frogneborn.
Tårtbotten utan ägg. Foto: Nina Frogneborn.

1/2 dl äggersättning (stärkelsemix som finns i mataffärerna)
1 dl yoghurt
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
50 margarin

Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa ihop äggersättning och yoghurt. Smält ihop margarin och vatten. Blanda alltihop i en bunke och häll i en rund, bröad kakform. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".