Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ganache, tryffelfyllning

Publicerat onsdag 16 december 2015 kl 10.54
Ganache mixas. Foto: Nina Frogneborn.
1 av 3
Ganache mixas. Foto: Nina Frogneborn.
Chokladmaskinen. Foto: Nina Frogneborn.
2 av 3
Chokladmaskinen. Foto: Nina Frogneborn.
Rätt vikt är viktigt. Foto: Nina Frogneborn.
3 av 3
Rätt vikt är viktigt. Foto: Nina Frogneborn.

200 g choklad i pellets eller hackad

150 g grädde

20 g smör, rumsvarmt

Smält chokladen i mikron. Kör korta pass, ta ut och rör om, så att du inte riskerar att bränna den.

Hetta upp grädden, men låt den inte koka. Blanda ner i chokladen. Rör också ner smöret.

Nu har du en ganache.

I en ganache är det inte nödvändigt att temperera chokladen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".