Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gör din egen taco-krydda

Publicerat tisdag 19 april 2016 kl 11.58
Chili måste man ha med i en kryddmix.
Chili måste man ha med i en kryddmix. Foto: Urban Hedqvist /SVT

2 msk spiskummin
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander (torkade frön)
chilipulver, cayennepeppar, anchochili eller chiliflakes

En egen tacokrydda blandar man lätt ihop själv av vanliga torkade kryddor. Och till skillnad från de färdigblandade tacokryddorna så innehåller denna inget salt, så saltmängden är lätt att justera själv. Se detta recept som en indikation och testa själv att variera mängderna eller tillsätta något ytterligare.

Färdig blandning och många recept på nätet innehåller vitlökspulver och lökpulver, men det är godare att ha vanlig lök och vitlök i maten som vanligt, dvs bryna mjukt. Pulvervarianterna smakar så konstgjort och ger allt en fabrikssmak. Men det är klart, vill du uppnå fabrikssmaken så ska du givetvis tillsätta det…

Spiskumminen blir godare om man rostar den lite i en torr panna.
Använd chili efter smak och sort. De kan variera så mycket i smak att det är svårt att sätta ut en mängd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".