Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Böcker om vad man kan äta i naturen

Publicerat måndag 2 maj 2016 kl 13.38
Två böcker om vad man kan äta i naturen: Det vilda köket och Grönare vildare smartare.
1 av 2
Två böcker om vad man kan äta i naturen: Det vilda köket och Grönare vildare smartare. Foto: Tomas Tengby
Kan man äta sånt? av Inger Ingmanson.
2 av 2
Kan man äta sånt? av Inger Ingmanson.

Det finns flera olika böcker som ger tips om vad man kan äta ute i skog och mark. Här är några exempel:

Det vilda köket av örtspecialisten Lisen Sundgren och kocken Rune Kalf-Hansen (2014 Bonnier Fakta, mjuka pärmar 2016). Recept och fakta.

Grönare vildare smartare av närings- och fytoterapeut Marlene Gustawson (2016 Tukan förlag). Fakta, men mest recept.

Kan man äta sånt? av biologen och skribenten Inger Ingmanson (2014 Norstedts). Gediget standardverk med mycket fakta, historia och lite recept. Omarbetad nyutgåva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".