Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mattias vilda salladsmix

Publicerat måndag 2 maj 2016 kl 13.48
Nyutslagna björklöv är perfekt i salladen.
1 av 5
Nyutslagna björklöv är perfekt i salladen. Foto: Nina Frogneborn
Maskros. De unga bladen är goda i en sallad och maskrosblommorna kan man göra marmelad på.
2 av 5
Maskros. De unga bladen är goda i en sallad och maskrosblommorna kan man göra marmelad på. Foto: Nina Frogneborn
Nej, det är inte vitsippor utan harsyra.
3 av 5
Nej, det är inte vitsippor utan harsyra. Foto: Nina Frogneborn
Porsknoppar har stark parfymig smak.
4 av 5
Porsknoppar har stark parfymig smak. Foto: Nina Frogneborn
Kocken Mattias Karlsson gillar vilda blad.
5 av 5
Kocken Mattias Karlsson gillar vilda blad. Foto: Nina Frogneborn

Kirskål

Maskrosblad

Nyutsprungna blåbärsblad (ej fjolårets blad!)

Björkblad i storlek musöron

Knoppar av ormbunke

Harsyra och harsyreblommor

Kaprisrönnbär (rönnbär som fått ligga i kaprislag)

Några porsknoppar

Olivolja, vinäger, honung och lite salt efter smak

Blanda!

Och njut!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".