Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mandelkaka med citron

Publicerat måndag 10 oktober 2016 kl 15.01
Mandel- och citronkaka.
Mandel- och citronkaka. Foto: Nina Frogneborn

75 g margarin, mjölkfritt
50 g mandelmassa
1 dl havremjölk
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/4 dl majsstärkelse
1 dl strösocker
4 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl vetemjöl


Citroner i lag:

1 1/2 dl strösocker
1 dl vatten
citroner

Mandelkaka:
 
Värm ugnen till 200 grader.

Smörj och mjöla en springform.

Smält margarinet och riv i mandelmassan. Tillsätt mjölk och bittermandeloljan.

Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver, socker och vaniljsocker.

Rör samman allt.

Grädda ca 40 min i ugn.

Låt svalna.

Citroner i lag:

Koka ihop 1 1/2 dl strösocker med 1 dl vatten.

Lägg i tunt skivade citronskivor. Koka ihop i ca en kvart.

Låt svalna.

Lägg citroner och lite av sockerlagen över mandelkakan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".