Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Inlagda citroner

Publicerat tisdag 8 november 2016 kl 19.23
Hos oliv- och citronmannen.
Hos oliv- och citronmannen. Foto: Nina Frogneborn

Du behöver:
10 ekologiska citroner
3 klyftor vitlök
4 msk olivolja
saften från 4 citroner
hett vatten
salt

Gör så här:
Tvätta citronerna och glasburken de skall läggas in i ordentligt med hett vatten.

Skåra citronerna på längden 4-5 gånger utan att skära igenom helt, salta skårorna.

Grunda med salt i botten på glasburken, tryck därefter ner citronerna så att de ligger tätt ihop i burken utan utrymme att skvalpa omkring. I med vitlöksklyftorna, olivoljan, citronsaften och avsluta med att fylla upp med hett vatten så att citronerna är helt täckta.

Förvara mörkt och svalt i minst tre månader innan konsumtion. Därefter är hållbarheten cirka ett år vid kylförvaring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".