Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Tanjia (ungkarlsgryta)

Publicerat tisdag 8 november 2016 kl 19.26
Yonas lagar klassisk ungkarlsgryta.
1 av 4
Yonas lagar klassisk ungkarlsgryta. Foto: Nina Frogneborn
Här i glöden hos Hamamet tillagas ungkarlsgrytan i cirka sex timmar.
2 av 4
Här i glöden hos Hamamet tillagas ungkarlsgrytan i cirka sex timmar. Foto: Nina Frogneborn
Locket på!
3 av 4
Locket på! Foto: Nina Frogneborn
I mattaffären med Yonas.
4 av 4
I mattaffären med Yonas. Foto: ?

Du behöver:
2 kg lamm, gärna lägg
1 inlagd citron
1 gul lök, grovhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk malen spiskummin
3 msk olivolja
3 msk hackad koriander
1 pkt saffran
salt och svartpeppar efter behag (kom ihåg att citronerna släpper en del sälta)
1 1/2 dl vatten

Gör så här:
Sätt på ugnen på 140 grader.

Ta fram din lergryta. Lägg i köttbitarna, grovt hackad inlagd citron, kryddorna, olivoljan, koriander och vitlöken.

Massera in allt väl i köttet.

Lägg sedan i löken och häll på vattnet. Se till att grytan är helt försluten – lägg folie över grytan och sedan på med locket.

Tillaga i ugnen 5-7 timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".