Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Chermoula

Publicerat tisdag 8 november 2016 kl 19.28
Basilika, koriander, verbena, persilja och mynta är vanliga örter i kryddstånden.
Basilika, koriander, verbena, persilja och mynta är vanliga örter i kryddstånden. Foto: Nina Frogneborn

En kryddblandning eller sås.

Du behöver:
1 dl bladpersilja
1 dl koriander
3 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
0,5 dl saft från citron
ett par selleristjälkar eller en 1/4 gurka.
1/2 gul lök
salt

Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Salta efter behag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".