Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Marockanskt te

Publicerat tisdag 8 november 2016 kl 19.30
Hasna visar hur man lagar marockanskt myntate.
1 av 2
Hasna visar hur man lagar marockanskt myntate. Foto: Nina Frogneborn
Hög testråle ska det vara!
2 av 2
Hög testråle ska det vara! Foto: Nina Frogneborn

en liten kanna

Du behöver:
1 liten tekanna
3 tsk grönt kinesiskt ”gunpowder-te”
1 rejäl knippe färsk mynta
sockerbitar: 5-15 st
1/2 l vatten

Gör så här:
Koka upp vatten. Häll det gröna teet i kannan. Skölj teet genom att hälla på lite varmt vatten och häll av.

Lägg i mynta (med kvistar och allt9 och sockerbitar efter smak. Låt dra i någon minut. Häll upp i små teglas rån en hög höjd. Det ska bildas ett litet skum på teet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".