Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Senap från 1300-talets Danmark

Publicerat tisdag 20 december 2016 kl 12.50

3/4 dl gult senapsfrö
3/4 dl brunt senapsfrö
1/2 dl honung
20 ml anis
40 ml kanel
1,5 dl vinäger

Senapsrecept från Hanna Tunberg:

1300-talets Danmark (från boken En sås av ringa värde)

Latæ man sinap oc Hunung swa sauth ær, tinde loot æmmykit af anis, æssæ thet ær alt samæn, oc tysæ æmmykit af cinamomum æssæ anis ær, oc malæ thæt mæth goth ædik thæt haldæ goth i thre manæt i en læghlæ.

 

- Mortla senapsfrön till önskad grovlek.


- Tillsätt honung, kryddor och vinäger och rör ihop.


- Senapen sväller över tid och kanelen bildar geléliknande ämnen så du kan behöva späda med mer vinäger eller vatten efter ett dygn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".