Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Biff Stroganoff med senap

Publicerat tisdag 20 december 2016 kl 13.09
Biff stroganoff gjord på senap.
Biff stroganoff gjord på senap. Foto: Tomas Tengby

500 g ryggbiff eller rostas
2 gula lökar
smör
salt
svartpeppar
2 msk dijonsenap
1½-2 dl vatten
1-1½ dl grädde eller crème fraîche
ev 2-4 saltgurkor

Skär köttet i strimlor.

Bryn i smör till fin färg. Tag upp och lägg på en tallrik.

Hacka och fräs löken mjuk utan att den tar färg.

Lägg tillbaka köttet. Salta, peppra och tillsätt senap, vatten och grädde eller crème fraîche.

Om du vill kan saltgurkan tärnas och läggas i grytan.

Sjud under lock några minuter.

Servera med potatis eller ris samt gräddfil. Och har du inte saltgurkan i grytan så serveras också den som tillbehör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".