Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fish curry

Publicerat tisdag 20 december 2016 kl 13.33

rapsolja eller raffinerad olivolja
1 tsk bruna eller svarta senapsfrön
1 liten gul lök, finhackad
1 kanelstång
10 g färsk ingefära, ca 2–3 cm
7 vitlöksklyftor, skalade
1 röd chili eller chili flakes
1 tsk spiskummin
2 tsk malen koriander
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk garam masala
2 finhackade tomater
1 burk kokosmjölk
500–600 g vit fisk i stora bitar

Hetta upp oljan i en panna. Lägg i senapsfrön och vänta tills de poppar. Lägg sen i kanelstång och gul lök och fräs löken tills den blir mjuk, men utan att ta färg.

Kör ingefära, vitlök och chili tillsammans med 1/2 dl vatten i matberedare till en pasta. Det går också bra att finhacka, riva eller mortla till en pasta.

Tillsätt pastan till pannan tillsammans med de torra kryddorna. Låt småputtra tills det reducerat och tills oljan skiktar sig, ca 5 minuter.

Tillsätt tomaterna och 1 dl vatten. Låt det puttra tills vattnet kokat in, ca 5 minuter.

Tillsätt kokosmjölk och 1 1/2 dl vatten. Låt koka ihop ca 5 minuter.

Tillsätt fisk. Låt småputtra tills fisken är färdig, ca 5 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".