Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Spaghetti på gurka eller zucchini med fisk eller kött och senapsvinägrett

Publicerat tisdag 20 december 2016 kl 13.38

ca 400 g lövbiff, strimlad i mindre bitar
eller
ca 400 g vit fisk i bitar
olivolja
salt
färsk rosmarin, hackad

2 stora gurkor eller motsvarande mängd zucchini
1 msk grov fransk senap
3 msk saft från citron
1 dl olivolja

Marinera kött eller fisk i olivolja, salt och rosmarin.

Gör spaghetti på gurka eller zucchini. Har du en spiralizer är det lätt. Det är som en svarv som gör spaghetti av grönsaker. Annars får du strimla långt och fint. Kärnorna i gurkan får slängas.

Blanda en vinägrett på senap, citronsaft och olivolja.
Blanda vinägrett och grönsaksspaghetti i en skål. Fördela på tallrikar.

Stek kött eller fisk i en riktigt het panna. Fördela på tallrikarna och servera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".