Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Joel Lindqvists urvattnade citroner

Publicerat tisdag 27 december 2016 kl 14.45
Mixad urvattnad citron och torkat, pulvriserat citronskrov.
1 av 2
Mixad urvattnad citron och torkat, pulvriserat citronskrov. Foto: Nina Frogneborn
Joel i sin matsudio. Foto: Nina Frogneborn
2 av 2
Joel i sin matsudio. Foto: Nina Frogneborn

1 kg ekologiska citroner

ev 200 g råsocker

Lägg citronerna i en burk och täck med kallt vatten och ställ i kylen.

Byt vattnet varje dag och upprepa i en vecka.

Efter en vecka har beskan i citronerna försvunnit.

Dela ner citronerna i lite mindre bitar och lägg i matberedare.

Mixa till en slät puré och förvara i frysen.

Ett alternativ är att man mixar med t ex 200 g råsocker för att få en sötare puré som är perfekt till den sötare delen av köket!

Pulvret framställs genom att torka citronskrov – t ex det som blir över när man pressat saften ur dem – i ugnen tills de blivit som förkolnade. Sedan mixas detta till ett pulver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".