Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Vitkålssallad med lime och koriander

Publicerat måndag 20 mars kl 17.01

ca 4 dl finstrimlad vitkål
1 lime, saften
salt
färsk eller djupfryst koriander

Det här är en härligt fräsch och mycket snabb sallad. Jag brukar göra den på djupfryst koriander, som finns i små kartonger och är praktiskt att ha hemma, för det händer ju att man glömmer att köpa en kruka färsk. Det är viktigt att man kramar vitkålen ordentligt, det gör den mjuk och god. Salladen är godast när den är nygjord. Och eftersom den är så snabb är det bättre att göra en ny sats än att göra mycket och spara det.

Gör så här:
Strimla vitkålen.
Lägg den i en bunke och krama den med händerna.
Pressa över limesaft. Smaka av med salt. Blanda och servera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".