Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Vetetortillas

Publicerat måndag 20 mars kl 23.05

10 st

4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk olja
1,5 dl mjölk

Gör så här:
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
Tillsätt mjölk.
Knåda ihop till en hård deg, den ska kännas som trolldeg när den är klar.
Tillsätt mer mjöl eller vätska om du behöver.
Låt degen vila i 20 minuter.
Skär degen i tio bitar.
Rulla till bollar och kavla sedan ut varje boll tunt. Så tunt det går.
Hetta upp en stekpanna.
Kavla lite extra på varje tortilla precis innan du gräddar den. Stek inte för länge på varje sida, då kan tortillan bli för spröd. Du ser när det börjar bildas små bubblor i degen och den blivit lite bränd, då är det dags att vända.
Lägg bröden i en plastpåse eller i en bunke med lock för att de ska hålla sig mjuka fram tills att det är dags att fylla dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".