Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Lamm och vin med skogssvamp

Publicerat tisdag 27 september 2005 kl 13.35

I Meny vecka 39

800 g benfritt lammkött
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
5 skållade tomater eller 1 burk hela tomater
500 g färsk skogssvamp
1 kruka färsk timjan
½ kruka färsk oregano
3 dl rödvin
1 msk flytande köttbuljong
olivolja
salt, peppar och en nypa socker 

Skär lammköttet i ca 2-3 cm stora kuber. Skala och hacka löken samt finhacka vitlöken. Skär de skållade tomaterna i grova bitar. Värm lite olivolja i en panna och bryn köttet i omgångar, bryn det väl runt om. Salta och peppra och flytta över till en rymlig gryta. Tillsätt lite smör i pannan och fräs lök- och vitlökshacket tills det börjar få färg, men bryn det inte. Flytta över löken till köttet och rör ner tomathacket, samt lagerbladet. Häll på det röda vinet samt köttbuljongen, lägg locket på glänt och låt det hela småputtra i ca 45 minuter, kolla om köttet börjar bli mört. Under tiden köttet puttrar, förbereder man svampen. Skär den rensade svampen i grövre bitar och bryn den i lite smör och olivolja. Salta och peppra, blanda med de hackade örterna och rör ner i grytan. Låt grytan puttra i ca 15 minuter till. Smaka av med ev. mer salt och  en nypa socker, ja lite socker, syran i grytan behöver det, det blir mycket godare. Servera med nykokt pasta eller kokt potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".