Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fetaostfyllda potatisbullar

Publicerat tisdag 27 september 2005 kl 13.45

I Meny vecka 39 2005

500 g potatis, mjölig sort
1 äggula
2 msk grädde
5-6 msk vetemjöl
½–1 tsk salt
2 msk polentagryn

Fyllning:
80 g fetaost, tärnad
1 kruka basilika, hackad

Skala och koka potatisen i saltat vatten. Låt potatisen rinna av väl, pressa och låt den svalna. Blanda sedan med äggula, grädde, salt och vetemjölet. Knåda snabbt ihop till en deg. Arbeta inte för hårt och inte för länge, då blir degen seg och vattnig. Arbeta gärna på mjölat bakbord. Blanda ner den hackade basilikan. Tag lite av potatisdegen, platta ut den i handen och fyll med några osttärningar, forma till bullar. Tryck bullarna i polentagryn och stek dem sedan runt om på måttlig värme. Sätt dem gärna in i ugnen på 200° i ca 5 minuter, tills osten inuti blir varm och krämig. OBS. Det beror mycket på potatisens beskaffenhet, hur mycket vetemjöl som behövs. Degen ska vara porös och inte allt för kletig.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".