Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ugnsbakade vitlökar

Publicerat tisdag 27 september 2005 kl 13.49

I Meny vecka 39 2005

Genom att ugnsbaka vitlöken blir den märkligt mild i smaken. Använd helst den färska, saftiga vitlöken som finns att köpa på våren och försommaren. Den första är importerad, med sedan kommer den svenska, som bland annat odlas på Öland

6 port

6 hela, fasta vitlökar
4 msk grovt salt + grovt salt till formen
4 kvistar timjan
2–3 msk vitt vin
ca 4 msk olivolja

Skär toppen av vitlökarna, så att klyftorna tittar fram. Salta lätt och ställ dem i en ugnsfast form på ett lager grovt salt. Droppa ner vin och olivolja i vitlökarna, lägg på timjankvistar och sätt in dem i 200° varm ugn i 20–30 minuter, beroende på hur stora de är. När de börjar ”hoppa ur skalet’’ är de mjuka och färdiga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".