Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Grovt potatismos

Publicerat tisdag 27 september 2005 kl 13.50

I Meny vecka 39 2005

Gaffelmosad potatis smakar märkligt äkta, i jämförelse med ett helt slätt mos. Att det dessutom har sällskap av soltorkade tomater och andra godsaker gör ju inget.

4-6 port

1 kg nykokt skalad potatis, t.ex. bintje
salt, peppar
3 msk smör
3 msk crème fraiche
1 purjolök, finhackad, bara det ljusgröna
1 kruka gräslök, finhackad
100 g soltorkade tomater i olja, finhackade
pressad vitlök efter smak
hyvlad parmesan

Stöt den varma potatisen grovt eller mosa den med en gaffel. Salta, peppra och arbeta in smör och crème fraiche med en gaffel. Vänd ner purjolök, gräslök och tomater. Smaka av med vitlök efter smak. Servera med tunt hyvlad parmesan över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".