Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Tomater a’ la provencale

Publicerat tisdag 27 september 2005 kl 13.51

I Meny vecka 39 2005

4 lite större tomater, halverade
4 msk färska brödsmulor
2-3 msk finhackad persilja
1 msk finhackad timjan
1 msk finhackad basilika
2 vitlöksklyftor fint rivna
2 msk olivolja
1-2 msk smör
2-3 krm salt
1 tsk socker
nymalen vitpeppar

Sätt ugnen på 225°. Tag fram en ugnssäker form och pensla med olivolja. Lägg i tomathalvorna, salta, sockra och peppra dem ordentligt.
Rör ut riven vitlök med 1-2 msk olivolja och droppa över tomaterna. Lägg brödsmulorna i en matberedare och tillsätt örterna och kör igång tills det har blandat sig väl. Fördela de gröna brödsmulorna över tomaterna och hyvla sist över lite smör. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter, när smulorna börjar få färg och det doftar oemotståndligt gott är de färdiga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".