Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Wokad birdie i mustig tomatsås

Publicerat onsdag 28 februari 2007 kl 09.23

I Meny vecka 40

4 port

Stek i en kastrull med lock:
2 tsk ljus raps- eller olivolja
1 medelstor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade

När det börjar fräsa kan du sänka till medelvärme. Stek ca 5 minuter tills löken är ordentligt mjuk. Rör om då och då. Tillsätt lite vatten om det blir för torrt. Häll sedan i:

2 dl färska champinjoner, skivade
3 dl tomatkross
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
2 tsk oregano
1½ tsk socker
1 tsk salt

Sjud såsen under lock på svag värme i ca 10 minuter. Under tiden lägger du i en wok eller stekpanna:

1 tsk ljus raps- eller olivolja   
4 kycklingfiléer, strimlade och lätt saltade

Stek på hög värme under omrörning tills kycklingen är helt genomstekt. När såsen kokat färdigt häller du i:
1 dl matlagningsmjölk, t.ex. Kelda lagalätt 5 %

Smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med:
kokt pasta (förslag 6 dl penne rigate)
lite smakrik olivolja ringlad över såsen  (förslag 1 msk)
färsk oregano

Lättlagat och välsmakande med mycket protein och lite fett.
Energi:
500 kcal per portion varav 39 g protein, 14 g fett och 53 g kolhydrater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".