Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Valnötsmuffins med kardemumma och cognac

Publicerat onsdag 5 oktober 2005 kl 11.05

I Meny vecka 40

Ger 8 muffins.

Sätt ugnen på 180º.
Häll i en bunke och blanda:

4 dl vetemjöl
1½ dl fiberberikade havregryn
3 tsk bakpulver
¾ dl socker
1½ tsk malen kardemumma

Blanda noga med hjälp av visp. I en ny bunke häller du:

2 msk flytande margarin, eller vanligt margarin som smälts
2½ dl mjölk, 1½ %
1 msk cognac
Blanda och häll sedan i mjölblandningen. Rör om kort tills allt blandats.
Häll i:

1 dl (50 g) valnötter, grovhackade

Blanda och häll upp smeten i 8 muffinsformar, nästan till kanterna. Grädda i ca 25 minuter.

Cognac på golfbanan? Ja, vi kan alla behöva piggas upp lite när spelet sviktar. Förr var det vanligare med fickpluntor på banan men här kommer styrka i en modern version. Om medspelarna tråkar dig för att du använder ”otillåtna preparat” kan du med myndig stämma förkunna att den lilla skvätt alkohol som en gång fanns där är ett minne blott efter gräddningen.

Energi:
240 kcal per muffins varav 6 g protein, 8 g fett och 36 g kolhydrater.  


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".