Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ciabatta med kikärtscurry och koriander

Publicerat onsdag 5 oktober 2005 kl 13.19

I Meny vecka 40

Ger 2 smörgåsar

Hetta upp i en wok eller kastrull:
1 msk jordnötsolja eller ljus rapsolja
1½ tsk mald spiskummin
½ tsk mald koriander
½ tsk salt

När oljan blivit varm och det börjar låta om kryddorna häller du i:
½ medelstor gul lök, grovhackad
2 msk vatten

Stek på medelvärme tills löken blivit mjuk och vattnet dunstat,
ca 4-5 minuter. Rör om ibland. Häll i:
½ burk (125 g) avrunna kikärter
1 dl vatten
1 tsk tomatpuré
½ tsk gurkmeja
½ tsk socker

Koka blandningen tills den blir nästan torr. Rör om då och då. Fördela kikärtsblandningen i:
2 små bröd, t.ex. ciabatta eller bocata

Avsluta med att ovanpå fyllningarna fördela:
2 tsk pressad citron
färsk koriander
1 stor tomat, grovhackad efter att kärnhuset avlägsnats

Med smak av Indien. Låt gärna kikärtscurryn svalna och fukten dunsta innan du lägger upp den på brödet.

Energi: 390 kcal per ciabatta varav 14 g protein, 12 g fett och 58 g kolhydrater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".