Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Powersbars med tropisk frukt

Publicerat onsdag 5 oktober 2005 kl 13.21

I Meny vecka 40

Ger 10 bitar

Sätt ugnen på 180º. Häll i en bunke:
3 dl fiberberikade havregryn
1 dl sojamjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Blanda noga med hjälp av visp. Tillsätt:
1 dl torkade tropiska frukter, finhackade
¾ dl ljus sirap
1 msk ljus rapsolja/jordnötsolja/mild olivolja
1 msk limejuice, pressad
½-¾ dl vatten

Blanda ordentligt. Om det är svårt att få degen att hålla ihop kan du tillsätta en extra matsked vatten. Forma på bakplåtspapper till en stor kvadrat, ca 1 cm tjock. Grädda i ca 25 minuter och låt därefter svalna en kvart innan du skär baket i 10 minuter och låt därefter svalna en kvart innan du skär baket i 10 bitar. Sun Maids Tropical Trio är en färdig blandning av ananas, papaya och mango som är god att använda. Men du kan byta ut mot din favoritfrukt eller vad som finns tillgängligt i din butik. 
Torkad frukt passar utmärkt i powerbars. Prova gärna egna blandningar.

Energi: 164 kcal per bit varav 5 g protein, 4 g fett och 26 g kolhydrater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".