Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Skånsk äggakaka

Publicerat torsdag 6 oktober 2005 kl 11.27

I Meny vecka 40

2 ägg
1 msk vetemjöl
1½ dl mjölk
rökt sidfläsk i bit

Rör ihop en smet av äggen, mjölet och mjölken. Stek fläsket, lägg upp det på varmt fat och slå äggsmeten i pannan med fläskflottet. Rör om med en stekspade så att smeten endast stelnar i botten och på kanterna. Vänd kakan på ett grytlock, häll mera flott i pannan och stek kakan vidare, så att den även stelnar på andra sidan. Servera fläsket och lingonsylt till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".