Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Trattkantarellpanerade älgfärsbiffar

Publicerat onsdag 12 oktober 2005 kl 15.11

I Meny vecka 41 2005

Trattkantarellpanad:
Mixa 50 g torkade trattkantareller till grova bitar. Blanda med lika mycket ströbröd.

4 port

Färsbiffar:
1½ dl havregryn
1 dl mjölk
300 g älgfärs
100 g fläskfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 gul lök, hackad
1 krm vitpeppar
2 msk smör till stekning

Lägg havregryn i en bunke, rör ner mjölk och låt dra ca 10 minuter. Blanda älg- och fläskfärs med salt ca 1 minut. Tillsätt ägg, havregryn, lök och vitpeppar. Rör till jämn konsistens. Forma till biffar och vänd i trattkantarellpanaden. Stek i smör, var försiktig för paneringen blir lätt bränd.

Ur boken Älg
Anna Reidemar
Susanne Jonsson


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".