Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Apelsin- och saffranbräserad potatis

Publicerat onsdag 19 oktober 2005 kl 13.29

I Meny vecka 42

300 g potatis (lätt mjölig sort)
2 mindre gula lökar
1 spansk röd peppar (urkärnad och strimlad)
eller lite sambal olek
olivolja att steka i
½ msk smör
8 msk apelsinsaft (nypressad) + lite rivet skal
några strån saffran (pyttelite)
ev. lite hackad vitlök (om man tycker om)
salt
1 kvist färsk rosmarin eller ½ tsk torkad
svarta oliver

Skala potatisen och skär i smala klyftor. Klyfta även lökarna. Fräs potatisen i olivolja i ca 10 minuter utan att de tar färg. Tillsätt sedan löken, vitlöken, spansk peppar, rosmarin och saffran. Fräs det hela lite till och häll sedan på apelsinsaften samt strö i skalet. Salta och peppra lite lätt, lägg på lock och sänk värmen. Låt det bräsera i ca 10 minuter till, eller tills potatisen är mjuk. Kolla gärna att det inte kokar torrt och blir bränt, tillsätt då lite vatten. Lägg gärna ner några svarta oliver och några färska rosmarinkvistar, det doftar så otroligt gott!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".