Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Potatisgnocchi à la kroppkaka

Publicerat onsdag 19 oktober 2005 kl 13.35

I Meny vecka 42

1 paket potatisgnocchi (på pastahyllan)
fläsk- och baconfräs:
200 g rimmat fläsk (svålfri)
150 g bacon
1 stor gul lök
2 äpplen
3 krm stött kryddpeppar
nymalen svartpeppar
2 kvistar repad färsk timjan
1 msk smör

Tillbehör:
rårörda lingon
smält smör
grädde

Koka potatisgnocchin efter anvisningen och håll det varmt.

Förbered fläskfräset. Skär fläsket och bacon i små tärningar. Skala och hacka löken fint. Skala äpplena och tärna även dem. Bryn först bacon- och fläskblandningen lite lätt i smör, tillsätt sedan lök- och äppelhacket samt krydd- och svartpeppar. Fräs det tillsammans i ca 2-3 minuter och strö sist över färsk timjan. Skeda fläskfräset över nykokta gnocchin och strö gärna över lite mera nymalen svart- och kryddpeppar. Sätt fram de rårörda lingonen, smält smör och grädde, som man gör när man serverar kroppkakor, gärna även ett glas sval mjölk!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".