Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Citrusglaze/matlagningsmarmelad

Publicerat onsdag 26 oktober 2005 kl 13.46

I Meny vecka 43 2005

Den här ’’matlagningsmarmeladen’’ har Karin alltid i kylen. Hon använder den över lax, hon citrusglaserar ankbröst med den, den får rinna över getost som ska gratineras och den kan till och med få slinka med på grovt rostat bröd till frukostmackan.

Du behöver:
3 limefrukter
2 citroner
1 apelsin
1 kvist rosmarin
4 msk honung

Tvätta citrusfrukterna och riv skalet fint. Pressa ut saften och koka ihop saft och rosmarin tills hälften återstår. Tillsätt honung och strimlorna och koka lite till. Marmeladen är färdig när den känns som sirap. Häll upp den i rena små glasburkar och förvara dem i kylen


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".