Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mojovitlökar

Publicerat onsdag 26 oktober 2005 kl 13.47

I Meny vecka 43 2005

Vitlökarna och marinaden är gott till allt som passar till vitlök. Eller servera dem på en buffé som tilltugg.

6–8 port

2 skivor formbröd, kantskuret
1 msk vinäger
1 tsk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
1 inlagd pimento alt. 2 msk ajvar relish
6 vitlöksklyftor, pressade
1–2 dl olivolja

Till burken:
1 sats inlagda vitlöksklyftor

Tärna brödet och droppa vinägern över. Lägg allt utom oljan i en matberedare. Mixa och häll under tiden ner oljan i en tunn stråle tills det blir en ganska tjock pasta. Lägg ner avrunna vitlöksklyftor, lägg allt i en glasburk, förslut och låt allt dra i kylen över natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".