Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Vitlökspasta med valnötter

Publicerat onsdag 26 oktober 2005 kl 13.51

I Meny vecka 43 2005

1 paket orecchiettepasta (pastahattar) eller penne
8 -10 vitlöksklyftor
3 schalottenlökar
4 msk valnöts- eller olivolja
3 msk finhackade valnötter
3 dl grädde
1½ dl grönsaksbuljong
nymalen svartpeppar
2 msk finhackad persilja
3 msk riven lagrad ost gärna pecorino
halva valnötskärnor att strö över

Koka pastan efter anvisningarna i saltat vatten. Låt pastan rinna av i durkslag. Skala vitlöksklyftorna och schalottenlökarna. Hacka dem ganska fint. Värm oljan i en rymlig kastrull och sautera hacket tills löken börjar se glasig ut, bryn inte. Tillsätt de hackade valnötterna och låt dem fräsa med en stund. Häll på buljongen och grädden och småkoka det hela i ca 3-4 minuter. Smaka av med salt och rejält med nymalen svartpeppar. Strö över den rivna osten och rör om. Fördela pastan i varma tallrikar och strö sist över persiljan och de halva valnötterna. Här passar det med nykokt broccoli till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".