Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Farmor Kätes kycklingsoppa

Publicerat onsdag 9 november 2005 kl 17.00

I Meny november 2005

4-6 port

1 kyckling
olivolja
ca 1 l vatten
1-2 hönsbuljongtärningar
2 citroner
1 chilipeppar
4 vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
ca 300 g broccoli
1 knippe vårlök
2 dl kokosmjölk
färsk koriander
färsk basilika
salt
peppar

Dela kycklingen i 6 delar. Tag en tjockbottnad kastrull och bryn delarna i olivolja tills de är gyllenbruna. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna. Pressa saften från citronerna och häll ner i kastrullen tillsammans med finhackad chili, vitlök och ingefära. Tärna broccolistammen och lägg ner i soppan. Koka upp. Sänk sedan värmen och låt därefter puttra i ca 30 minuter. Grovhacka vårlöken. Häll i kokosmjölken, vårlöken, broccolibuketterna. Låt soppan koka upp ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tag sedan av kastrullen från värmen. Grovhacka koriander och basilika och strö över soppan. Tips: För att få en starkare smak av ingefära, riv gärna ner en extra bit i soppan innan serveringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".