Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Blåbärspannkakor

Publicerat onsdag 9 november 2005 kl 17.00

I Meny november 2005

4 port

2 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
½ tsk salt
färska blåbär i mängder
annars frysta, väl avrunna blåbär,
som vispas ner i smeten
smör till stekning
socker för garnering

Vispa äggen med lite av mjölken. Häll ner mjölet undan för undan och vispa tills smeten fått en jämn konsistens. Blanda sedan i resten av mjölken och saltet. Häll blåbären direkt i pannkakssmeten. Rör om ordentligt. Smält en klick smör i en stekpanna. Låt inte stekpannan bli för het, då kan blåbären bli brända. Rör om i smeten ordentligt och häll en generös skopa i pannan. Obs! Det är viktigt att röra om smeten varje gång du ska göra en ny pannkaka. Grädda pannkakan på båda sidorna. Strö på generöst med socker och servera gärna med fler färska bär och vaniljglass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".