Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Björn Ulvaeus sallad

Publicerat onsdag 30 november 2005 kl 08.58
Björn Ulvaeus

I Meny vecka 46 2005

1 grönt + 1 rött salladshuvud
1 endiver
2 mangon
2 äpplen
2 galiameloner

Dressing:
1 tsk dill
1 tsk citronskal
1 tsk socker
4 msk vit vinäger
4 msk citronsaft
1 dl olja
1 tsk sardellpasta eller
sardellfiléer som hackas fint

Strimla grön och röd sallad samt endivern och lägg som en bädd på en stor, stor tallrik. Skär mango och äpplen i stora klyftor och lägg i en ring alldeles innanför eller på salladen. Skär kulor av melonen och lägg dem i mitten. Servera med dressingen.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".