Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Katrinplommon- och dadelfyllt kycklingbröst

Publicerat torsdag 17 november 2005 kl 08.58

I Meny vecka 46 2005

4 kycklingbröstfiléer
salt och peppar
1 nypa pepparkakskryddor
8 katrinplommon
4 dadlar (gärna färska)
julkryddad rapsolja 

Tärna katrinplommonen och dadlarna och blanda dem med en nypa pepparkakskryddor och ca 3-4 msk rödvin eller vatten. Låt de stå och dra i ca 20 minuter. Banka ut kycklingbrösten mellan en uppklippt plastpåse. Salta och peppra och lägg lite av dadel- och katrinplommonhacket på varje filé. Rulla ihop och fäst dem med en tandpetare samt salta och peppra dem även lite runt om. Linda in rullarna först i plastfolie och sedan i aluminiumfolie. Snurra ihop foliet på sidorna så det blir en stram smällkaramell. Lägg in dem i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills innertemperaturen är 68-70°. Tag ut dem ur ugnen och låt dem kallna helt. Plocka ut kycklingrullarna ur foliet när de har kallnat helt och bryn dem runt om i julkryddad rapsolja + en klick smör. Skär upp i 1½-2 cm tjocka skivor och servera till glöggkaramelliserade svartrötter. Den här anrättningen är god kall eller varm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".