Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Glöggkaramelliserade svartrötter

Publicerat torsdag 17 november 2005 kl 13.29

I Meny vecka 46 2005

2 dl vinglögg
3 msk strösocker 

Koka ihop glöggen med sockret tills det bara är 1/3 del kvar och det liknar en sirap. 

4 svartrötter 

Lägg svartrötterna i vatten en stund innan man ska skala dem. Tvätta dem rena från sand och skala dem med en potatisskalare. Skär dem i ca 5-6 cm långa bitar och lägg genast ner dem i citronvatten, de mörknar annars fort. Koka upp saltat vatten, lägg ner rötterna och koka de mjuka men låt det gärna vara en liten kärna kvar så kallad al’dente. Tag upp rötterna och spola dem i kallt vatten så kokningen avstannar. Bryn dem sedan runt om i lite av juloljan, ringla över lite av glöggsirapen och skaka runt rötterna i detta. Bryn dem ev. lite till, glöggsirapen ska lägga sig fint runt om varje rot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".