Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kanel- och svartvinbärsbakade färska fikon i ugnen

Publicerat onsdag 16 november 2005 kl 15.56

I Meny vecka 46 2005

6 färska fikon
6 bitar hel kanel
3 tsk svartvinbärsgelé
smör
6 tsk strösocker 

Skär ett kryss i varje fikon och tryck till, så de öppnar sig. Klicka ner ½ tsk svartvinbärsgelé i varje fikon och tryck ner en bit kanelstång, så att den sticker ut.  Klicka över smör på varje och strö sist strösocker över. Sätt dem på ett smörat fat och baka dem i 200° i ca 10-12 minuter. Ös dem gärna någon gång under gräddningstiden, då blir de härligt blanka. Tag ut dem, låt de svalna lite men servera dem gärna varma. Det passar bra med ädelost och glögg till de här goda fikonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".